Kaimiņiene no Turcijas dalījās ar recepti. Ikviens meklē šādus salātus, ko likt uz galda: sirsnīgi un garšīgi

Pateicoties salātiem, mums nav jāuztraucas par to, ko pagatavot kā uzkodu. Parasti uzkodu salāti ir iecienīts ēdiens uz svētku galda.

Par šādu salātu plusiem jāuzskata ātra pagatavošana, vienkārša recepte un budžetam draudzīgi produkti. Protams, salātus var pagatavot arī no dārgām sastāvdaļām. Piemēram, izmantojiet sarkanos ikrus un garneles. Bet, ja vēlaties ietaupīt naudu un pagatavot vienalga garšīgus salātus, ir vērts ķerties pie visvienkāršākās sastāvdaļas – kartupeļiem.

Pastāstīsim, kā pagatavot kartupeļu salātus.

Kartupeļu salātu sastāvdaļas:

5 kartupeļi

200 g kūpināta desa

4 ēdamkarotes konservēti zirnīši

150 g siers

1 sarkanais sīpols

3 ēdamkarotes skābais krējums

5 marinēti gurķi

1 tējkarote sinepes

½ tējkarote sāls

3 ēdamkarotes citronu sula

Ķekars dilles

Kartupeļu salātu pagatavošana:

Sagriežam kūpinātu desu gabaliņos. Marinētus gurķus sagriež pusgredzenos, bet sarkanos sīpolus – ceturtdaļgredzenos.

Kartupeļus vāra, līdz tie kļūst mīksti, tad nomizo. Kartupeļus sagriež mazos kubiņos un liek salātu bļodā kopā ar desu, gurķiem, sīpoliem un zaļajiem zirnīšiem.

Sarīvējam sieru uz rupjas rīves un ievietojam to salātu bļodā kopā ar pārējām sastāvdaļām. Mērcei sajauc skābo krējumu ar sinepēm, sāli un citrona sulu.

Salātus pārlej ar šo mērci un rūpīgi samaisa.

 

Salātus var dekorēt ar diļļu zariņiem. Šie ir budžetam draudzīgi, bet garšīgi un sātīgi salāti.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment